Gastro Labe 2022
Stredná škola remesiel a služieb v Dečíne v spolupráci s obchodným centrom Pivovar Dečín v Českej republike usporiadala VI. ročník medzinárodnej gastronomickej súťaže pre žiakov stredných odborných škôl v odboroch kuchár, čašník a cukrár. Súťaž sa konala 12. 05. 2022 a súťažilo sa v 5 kategóriách.
Žiaci Spojenej školy Ružomberok súťažili v kategóriách: Kuchár – poctivá hamburerová houska, Kuchár – hamburger a Čašník – Servis vína a príprava teplého predjedla pred hosťom.
V kategórii Kuchár súťažilo 16 tímov. Absolútnym víťazom v súťaži – Poctivá hamburgerová houska a Hamburger sa stala Spojená škola Ružomberok, ktorú reprezentovali žiaci Filip Jusko a Dávid Mataj pod vedením majstra odbornej výchovy Mgr. Michala Pečka. Úlohou súťažiacich bola príprava štyroch porcií hamburgera podľa vlastnej receptúry s podmienkou použitia hovädzieho mäsa. Súčasťou súťaže bolo aj rozpoznávanie surovín s prekrytými očami a zároveň vedomostný test. V silnej konkurencii naši žiaci obsadili v obidvoch kategóriách dve prvé miesta.
V kategórii Čašník sa zúčastnilo 10 súťažiacich. Maxim Veselovský, ktorý reprezentoval našu školu pod vedením majsterky odbornej výchovy Mgr. Miroslavy Hrabušovej, sa umiestnil v skutočne silnej konkurencii na 6. mieste. Jeho úlohou bolo prestrieť slávnostnú tabuľu pre dvoch hostí, správne naservírovať víno a pripraviť teplý predkrm pred hosťom v časovom limite 20 minút.
Víťazom gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy.
Mgr. Michal Pečko a Mgr. Miroslava Hrabušová